Artikel 38 van 60

Kleine beschadigingen in je behang repareren? Zo doe je dat!

Kleine beschadigingen in je behang repareren? Zo doe je dat! 

Als je net je muren hebt behangen, kan het een enorme teleurstelling zijn om te ontdekken dat er kleine beschadigingen zijn ontstaan. Gelukkig zijn er manieren om deze beschadigingen te repareren en je behang weer als nieuw te laten lijken. In deze blog leggen we uit hoe je kleine beschadigingen in je behang kunt repareren.

Stap 1: Verzamel benodigdheden

Voordat je begint met repareren, is het belangrijk om de juiste benodigdheden te verzamelen. Je hebt nodig:

  • Een stuk behang dat overeenkomt met je bestaande behang
  • Een schaar
  • Een potlood
  • Behanglijm
  • Een kwast
  • Een behangroller

Stap 2: Snijd het nieuwe behang

Om de beschadiging te repareren, heb je een stuk behang nodig dat overeenkomt met je bestaande behang. Snijd een klein stukje behang af dat groot genoeg is om de beschadiging te bedekken. Gebruik een schaar om het behang op maat te knippen.

Stap 3: Teken de vorm van de beschadiging

Plaats het nieuwe stukje behang over de beschadiging en teken de vorm van de beschadiging op het nieuwe stukje behang met een potlood. Dit zorgt ervoor dat je het juiste stukje behang snijdt en dat het perfect past op de beschadiging.

Stap 4: Snijd het nieuwe stukje behang op maat

Gebruik een schaar om het nieuwe stukje behang op maat te snijden. Knip het stukje behang iets groter dan de getekende vorm, zodat het goed past op de beschadiging.

Stap 5: Breng behanglijm aan op het nieuwe stukje behang

Breng een dunne laag behanglijm aan op het nieuwe stukje behang met een kwast. Zorg ervoor dat je niet te veel lijm aanbrengt, anders kan het behang gaan bobbelen.

Stap 6: Plak het nieuwe stukje behang op de beschadiging

Plaats het nieuwe stukje behang op de beschadiging en druk het voorzichtig aan met een behangroller. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder het behang zitten.

Stap 7: Veeg overtollige lijm weg

Veeg overtollige lijm weg met een vochtige doek. Laat het behang vervolgens drogen volgens de instructies op de behanglijm.

Stap 8: Controleer het resultaat

Als het behang droog is, controleer dan het resultaat. Als je het goed hebt gedaan, zou de beschadiging bijna onzichtbaar moeten zijn.

Conclusie

Het repareren van kleine beschadigingen in je behang is geen ingewikkelde klus, maar het vergt wel wat nauwkeurigheid en geduld. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je je behang er weer als nieuw uit laten zien. Onthoud dat het belangrijk is om het juiste stukje behang te vinden en ervoor te zorgen dat je de behanglijm niet te dik aanbrengt en de luchtbellen onder het behang vermijdt om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Succes met het repareren van je beschadigde behang!

Overzicht
© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss