Artikel 2 van 58

Het gebruik van behang in ongebruikelijke ruimtes

Behang is al lang niet meer voorbehouden aan de woonkamer of slaapkamer. Sterker nog, de nieuwste trend is om behang te gebruiken in ruimtes waar je het misschien niet meteen zou verwachten. Van het plafond tot de badkamer: ongebruikelijke plekken krijgen steeds meer aandacht en worden omgetoverd tot unieke en opvallende plekken in huis. In dit artikel ontdekken we hoe je creatief kunt zijn met behang in minder voor de hand liggende ruimtes en hoe je hiermee een echt statement kunt maken.

Waarom behang op ongebruikelijke plekken?

Misschien vraag je je af waarom je zou kiezen voor behang in ruimtes waar dit niet standaard wordt toegepast. Het antwoord is simpel: het is een geweldige manier om een ruimte te personaliseren en te transformeren. Behang kan helpen om onverwachte accenten toe te voegen, de aandacht te vestigen op architectonische details, of juist een saaie hoek op te fleuren. Met merken zoals Arte behang en Eijffinger behang zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze merken bieden een breed scala aan stijlen en texturen, waardoor je je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Ongebruikelijke plekken om behang te gebruiken

Hier zijn een paar ideeën voor ruimtes waar je misschien nog niet aan had gedacht om behang toe te passen:

  • Het plafond: Waarom zou je je beperken tot de muren? Een behangen plafond kan een kamer visueel vergroten of juist knusser maken. Kies voor een subtiel patroon voor een verfijnde look of ga voor een gedurfde print om een echte 'wow'-factor te creëren.
  • De badkamer: Traditioneel wordt gedacht dat behang niet geschikt is voor vochtige ruimtes, maar tegenwoordig zijn er speciale behangsoorten die perfect bestand zijn tegen vocht. Een speels patroon in de badkamer kan een verrassend en verfrissend element toevoegen aan je ochtendroutine.
  • In kasten of achter planken: Een kleine ruimte, zoals de achterkant van een kast of achter planken, kan enorm profiteren van een opvallend behang. Het geeft een onverwachte kleur- en patroonexplosie elke keer als je de kast opent of je boekenplank bekijkt.
  • De hal of gang: Dit zijn vaak de meest vergeten ruimtes in huis, maar ze zijn perfect voor een beetje decoratieve flair. Behang in de hal of gang kan de toon zetten voor de rest van je interieur en een warm welkom creëren voor gasten.
  • Trapopgang of traptreden: Durf anders te zijn en overweeg behang langs de trapopgang of zelfs op de traptreden. Dit is een leuke manier om beweging en kleur toe te voegen aan een anders functionele ruimte.

Tips voor het kiezen van het juiste behang

Om ervoor te zorgen dat je behang op ongebruikelijke plekken goed uit de verf komt, volgen hier een paar tips:

  • Kies een vochtbestendig behang voor vochtige ruimtes: Denk aan de badkamer of keuken. Er zijn speciale soorten vinylbehang die bestand zijn tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken zijn.
  • Ga voor een patroon dat past bij de ruimte: Gebruik bijvoorbeeld rustige patronen op het plafond, zodat het niet te overweldigend wordt, en kies voor gedurfde prints in kleinere ruimtes voor een onverwacht effect.
  • Houd rekening met de lichtinval: Donkere patronen kunnen een ruimte kleiner laten lijken, terwijl lichte kleuren de kamer juist groter doen ogen.
  • Mix en match met andere materialen: Combineer behang met hout, metaal, of andere texturen om een gelaagd en interessant effect te creëren.

Behang als statement

Behang is een geweldig middel om een statement te maken in je interieur, zelfs op de meest onverwachte plekken. Door creatief te zijn en te kiezen voor unieke ontwerpen kun je ruimtes omtoveren die anders misschien onopgemerkt zouden blijven. Of het nu gaat om een klein accent in een kast of een gedurfde print op het plafond, met de juiste keuze kan behang een echt gespreksonderwerp worden in jouw huis.

Durf anders te denken

Ben je klaar om je interieur te vernieuwen op manieren die je niet eerder had overwogen? Ga op ontdekkingstocht en speel met behang op ongebruikelijke plekken. Het resultaat kan verrassend zijn en je huis net dat beetje extra geven. Bezoek onze showroom in Capelle aan den Ijssel of neem een kijkje in onze collectie om te zien welke mogelijkheden er zijn en laat je inspireren om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen.

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss