Artikel 1 van 58

Antieke en vintage behangstijlen: Een duik in het verleden

Behang met een verhaal – het is meer dan een simpele trend. Het is een kans om je huis karakter te geven en een uniek verleden tot leven te brengen binnen je eigen vier muren. Of je nu valt voor de verfijnde elegantie van de Victoriaanse tijd of de speelse patronen van de jaren '70, er is altijd een stijl die bij je past. In deze blog nemen we je mee op een reis door de tijd, en laten we zien hoe je antieke en vintage behangstijlen kunt integreren in je woning.

Antiek of vintage? Wat is het verschil?

De termen "antiek" en "vintage" worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze betekenen niet hetzelfde. Antiek behang verwijst naar originele ontwerpen die meer dan 100 jaar oud zijn. Deze ontwerpen komen vaak met een rijke historie en complexe patronen die de grandeur van vroegere tijden weerspiegelen. Vintage behang daarentegen, bestrijkt de periode van de jaren 1920 tot 1970, met een heel eigen charme: denk aan gedurfde kleuren, speelse patronen en soms zelfs een opvallende textuur. 

Populaire behangstijlen uit het verleden

Elk tijdperk bracht zijn eigen stijl met zich mee, en sommige zijn nog steeds geliefd in onze moderne interieurs. Hier zijn een paar van de meest iconische stijlen:

  • Art deco: Denk aan de roaring twenties, met geometrische patronen, luxe materialen en een vleugje glamour. Perfect voor wie houdt van een beetje drama in huis.
  • Mid-century modern: Met zijn strakke lijnen en eenvoudige vormen is deze stijl een echte klassieker. Voeg een vleugje nostalgie toe met een mix van neutrale en felle kleuren.
  • Barok: Vol van weelderige details, zware stoffen en patronen die vaak rijkdom en macht symboliseren. Deze stijl is ideaal voor wie een statige en majestueuze sfeer wil creëren.
  • Victoriaans: Met delicate bloemen en zachte kleuren creëer je een romantische sfeer die nooit uit de mode raakt.
  • Retro uit de jaren '70: Wil je wat meer energie in je ruimte? Kies dan voor de felle kleuren en psychedelische prints van de jaren '70.

Tips voor het kiezen van vintage behang

Het juiste behang kiezen kan een uitdaging zijn, maar met een paar handige tips wordt het een stuk makkelijker:

  • Kies een stijl die bij je interieur past: Laat je behang complementeren met de kleuren en materialen van je meubels en decor.
  • Denk aan de ruimte: Rijke patronen doen het geweldig in grotere kamers, terwijl lichtere tinten juist beter werken in kleinere ruimtes.
  • Mix en match: Combineer vintage behang met moderne elementen voor een verrassende, eclectische uitstraling.
  • Denk aan de duurzaamheid: Zorg ervoor dat het behang van goede kwaliteit is, bestand tegen verkleuring en gemakkelijk te onderhouden.

Waarom kiezen voor vintage behang?

Vintage behang is niet alleen een decoratieve keuze, het brengt zoveel meer. Hier zijn enkele redenen waarom je voor dit behang zou kiezen:

  • Unieke uitstraling: Elk behang vertelt een verhaal en voegt iets speciaals toe aan je ruimte.
  • Tijdloos design: Vintage stijlen blijven mooi, ongeacht trends en modeverschijnselen.
  • Veelzijdigheid: Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of zelfs een badkamer, vintage behang kan overal een bijzondere sfeer creëren.

Klaar voor een stap in de tijd?

Voel je de kriebels om een stukje geschiedenis in je huis te brengen? Ontdek onze uitgebreide collectie vintage en antiek geïnspireerd behang in onze webshop of kom langs in onze showroom in Capelle aan den Ijssel. Laat je inspireren door de verhalen die elk ontwerp te vertellen heeft, en geef je interieur die unieke, historische touch die het verdient!

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss